Ingrediënten:
500 gram tarwebloem
1 ei
175 ml water
40 ml melk
15 gram suiker
1 theelepel zout
25 gram boter
50 gram verse gist, of 1 zakje gedroogde gist
200 gram bruine basterdsuiker
4 eetlepels kaneel
Bereidingswijze:
Maak met alle ingrediënten (behalve de bruine basterd en kaneel) een mooi soepel deeg.
Verdeel het deeg in 10 bolletjes, en laat het 30 minuten rijzen.
Meng de bruine suiker en de kaneel doorelkaar.
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Rol van elk bolletje deeg een streng van ongeveer 30 cm.
Bestrijk de strengen met water, rol ze door de suiker/kaneel, rol ze in bolusvorm en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Laat de bolussen nog 20 minuten rijzen, en bak ze dan 12 minuten in de oven op 220ºC.
Draai de bolussen om, en laat ze afkoelen.
Serveersuggestie:
Het lekkerst als ze vers, en nog een beetje warm zijn.