Ingrediënten:
1 gerookte makreel (geplukt, zonder vel en graten)
1/2 ui
1 ei
4 eetlepels paneemeel
2 eetlepels tarwebloem
4 theelepels maizena
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel gemalen koreander
1 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel peper
1/4 geraspte citroen
1 theelepel zout
Bereidingswijze:
Dit recept is voor ongeveer 4 frikadellen.
Doe de ui, makreel, ei, sojasaus, zout, geraspte citroen, zout en kruiden in een keukenmachine, en maak er een zo glad mogelijke mengsel van.
Voeg de paneermeel, bloem en maïzena toe, en meng het tot een stevige gladde emulsie, die met een spuitzak gespoten kan worden.
Als het te slap is, voeg dan nog wat paneermeel, bloem en maizena toe.
Spuit met een spuitzak (doorsnede 3cm) een worst van 18 cm op een velletje vershoudfolie.
Rol het mengsel strak in de folie, en draai de uiteinden strak dicht, zodat zich een worst vormt.
Kook de worsten zachtjes 15 Minuten in een pan met met water.
Haal de worsten uit de de pan, en verwijder voorzichtig de vershoudfolie.
Laat de worsten even uitdampen op keukenpapier, en frituur 3 minuten op 175°C, of laat ze afkoelen, bewaar in de koelkast en frituur ze als je ze nodig bent in 4 minuten op 175°C.
Serveersuggestie:
Serveer de visfrikandellen met een pittige mosterd/mierikswortel mayonaise. Recept zie hieronder.
Ingrediënten:
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel geraspte mierikswortel
1 theelepel franse mosterd.
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Voeg eventueel wat peper toe.