Ingrediënten:
2 kg varkensschouder
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels Mosterd
1 theelepel kruidnagel
1 theelepel provençaalse kruiden
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zout.
Bereidingswijze:
Meng alle kruiden, mosterd en olijfolie door elkaar.
Smeer het vlees in met de kruidenmengsel, en laat dit eigenlijk uren intrekken.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Doe het vlees in een ovenschaal, en zet deze in het midden van de oven.
Laat het vlees in ongeveer 30 minuten een beetje bruin worden, en zet dan de oven op ±130°c.
Dek het vlees af met aluminiumfolie, en laat het in ongeveer 2 uur langzaam gaar worden.
Af en toe het vlees bedruipen met het vocht dat in de ovenschaal ligt.
Serveersuggestie :
Smaakt heerlijk bij stamppot hutspot, maar is ook geweldig op een broodje met coleslaw rucola en honing/mosterd saus.