Ingrediënten:
1 kg pompoen (in stukken gesneden
1 kg Tomaten (in 4en gesneden)
2 uien (geschild en in stukken gesneden)
1 blikje tomatenpuree
4 tenen knoflook (gepeld en in 4en gesneden)
Basilicum
Oregano
Peper/zout
Olijfolie
Bouillon
Kookroom
Bereidingswijze:
Meng de pompoen, tomaat, ui, knoflook, oregano, peper en zout met wat olijfolie
Doe het groentemengsel in een ovenschaal of op een bakplaat, en laat dit in ±30 minuten garen in de oven met een temperatuur van 200°C.
Doe het groentemengsel in een passende pan, en doe er de bouillon en tomatenpuree bij.
Mix het geheel met de staafmixer tot een zo glad mogelijk mengsel en zeef het eventueel.
Breng het geheel op smaak met peper, zout en basilicum.
Breng het nog even tegen de kook, en maak het af met de kookroom.
Serveersugestie:
Serveer de soep met een lekker rustiek stukje brood met kruidenboter.
Variatietip:
Voor extra garnituur kun je soepgroente, soep balletjes, of vis toevoegen.