Skip to main content

Ingrediënten :

200 gram gedroogde kikkererwten (12 uur geweekt en 30 minuten gekookt) of 500 gram kikkererwten uit blik.

200 gram kippendij (in reepjes gesneden)

2 rode uien (in reepjes gesneden)

1 puntpaprika (in blokjes gesneden)

1 courgette (in blokjes gesneden)

100 gram sperziebonen (gepunt, in stukjes van 2 cm gesneden en geblanceerd)

1 winterpeen (in blokjes gesneden en geblanceerd)

4 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)

1 potje milde harissa

3 partjes ingelegde citroenen (fijn gesneden)

1 blikje tomatenstukjes

1 eetlepel sesam-olie

Peper, zout, oregano en thijm naar smaak.

Bereidingswijze :

Bak de kippendij aan tot het goudbruin is en zet deze even apart.

Bak de ui en knoflook aan, voeg de rest van de groentes en kruiden toe en bak dit goed aan op hoog vuur.

Voeg de kip, harissa, kikkererwten,sesam-olie, ingemaakte citroen en tomatenblokjes toe.

Laat het geheel nog even goed doorverwarmen en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en/of de kruiden.

Garneer met verse koreander of platte peterselie.

Serveersugestie :

Serveer de tajine met jonge gemengde sla, flatbread en humus.

Variatietip :

Vervang de kip door vis, noten.

Voeg rozijnen en/of gedroogde abrikozen toe.