Ingrediënten:
500 gram tagliatelle
1 blik tomatenstukjes (400 gam)
200 gram tonijn op water (2 blikjes uitgelekt)
200 gram Creme Fraiche
1 rode ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
1 rode pepertje fijn gesneden
Italiaanse kruiden, peper, zout
Pesto verde, Parmezaanse kaas, kappertjes
Bereidingswijze:
Kook de tagliatelle volgens bereidingswijze op de verpakking.
Bak de ui licht aan in iets olijfolie.
Doe de knoflook en het pepertje bij de uien,, en bak heel even mee.
Voeg de tomatenstukjes, tonijn, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe, en laat dit even 5 minuten zachtjes koken.
Zorg ervoor dat de tonijn een beetje in kleine stukjes geroerd wordt.
Voeg de creme fraiche toe, en breng het geheel langzaam tegen de kook.
Serveer het gerecht met de pesto,kappertjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Serveersuggestie:
Heerlijk met Ciabatta, kruidenkaas, en een verse knapperige salade van rucola.