Ingrediënten:
400 gram varkensfilet in reepjes gesneden
200 gram kouseband in stukjes van 3 cm gesneden
100 gram bacon of rookspek in reepjes gesneden
200 gram zoete aardappel in blokjes van 2 cm gesneden
1 fijn gesnipperde ui
2 tenen gehakte knoflook
1 rode peper gesneden (zonder pitjes)
300 ml groentebouillon
geraspte kokos
2 limoenen
kerriepoeder (of kerriewoksaus)
Bereidingswijze:
Varkensreepjes aanbakken in de wokpan.
De ui, knoflook en baconreepjes even meefruiten.
De zoete aardappel en kouseband meebakken, en de peper toevoegen.
Kerriepoeder toevoegen naar smaak, en even meefruiten.
Afblussen met bouillon, en ongeveer 5 minuten laten inkoken tot de zoete aardappel beetgaar is.
Het sap van 1 limoen toevoegen.
eventueel het vocht nog iets bij binden met allesbinder of maizena.
Serveren met rijst
Garneren met plakjes limoen en geraspte kokos.
Variatie tip:
Vervang de varkensreepjes door kipfilet, en de rijst door notenrijst.