Ingrediënten:

750 gram aardappelen (geschild en in blokjes van 3cm gesneden)

2 prei (in stukjes gesneden van 2 cm)

2 tomaten (in blokjes gesneden)

1 appel (geschild en in blokjes gesneden)

1 mango (in blokjes gesneden)

100 gram verse spinazie (grof gesneden)

2 eetlepels kerriepoeder

1 droge metworst

1 eetlepel maanzaad

1 eetlepel gefrituurt uitjes

Basilicum

 

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen met de kerriepoeder beetgaar, samen met de droge worst.

Bak de maanzaad bruin in een droge koekepan.

Bak de prei (met peper en zout) aan met een beetje olijfolie tot deze zacht is.

Voeg de appel en de mango toe aan de prei, en laat dit meeverwarmen.

Snij de gedroogde metworst in dunne plakjes.

Meng alle ingrediënten door de aardappelen.

Eventueel nog wat zout toevoegen.

Afgarneren met verse basilicum

 

Serveersuggestie:

Serveer de stamppot op een warme zomerse dag met een kipspiesje en sweet&sour saus.

 

Variatietip:

Voor een vleesloze variant, vervang de droge worst door casewnoten en serveer met roerei/omelet