Ingrediënten:
1 kg runder riblappen (in grove blokjes gesneden), of runderpoulet
1 kg uien ( in grove blokjes of 1/2 ringen gesneden)
2 teentjes knoflook
100 gram ontbijtkoek
1 flesje trappistenbier,of enig andere biersoort (het lekkerst donker)
1 eetlepel grove pittige mosterd
peper/ zout/ koreander/ gember/kardemom/ nootmuskaat
4 laurierbladeren
6 kruidnagelen
Bereidingswijze:
Kruid het vlees met peper/ zout/ koreander/ gember/kardemom/ nootmuskaat
Bak het rundvlees op hoog vuur aan in een braadpan.
Bak de uien mee, tot ze een beetje glazig zijn gebakken.
Het geheel afblussen met het bier, de laurier,kruidnagel en mosterd toevoegen, en het geheel aan de kook brengen.
De ontbijtkoek erdoor kruimelen.
Eventueel nog zout, en misschien nog wat bouillon toevoegen.
Als de pan in de oven kan, deze ongeveer 2½ uur met gesloten deksel op 160° C langzaam laten garen, of op een heel laag pitje op het gasfornuis.
Af en toe controleren, of er nog voldoende vocht op zit, en doorroeren.
Serveersuggestie:
Heerlijk met verse zelf gesneden friet, echte Vlaamse mayonaise ( d&L ), en een goed glas belgisch bier.