Ingrediënten:
Deeg:
250 gram tarwebloem
100 gram suiker
150 gram koude boter (in blokjes gesneden)
1 ei
2 eetlepels ijskoud water
snufje zout
Cheesecake vulling:
200 gram kwark
2 eieren
100 gram suiker
Stoofpeertjes:
1,5 kg stoofpeertjes (geschild, in partjes zonder klokhuis)
1 fles gluhwein
eventueel nog wat suiker naar smaak.
aardappelmeel of maizena
Bereidingswijze:
Kneed van de deeg-ingrediënten een compacte gladde deeg, en laat deze minimaal een 1/2 uur in de koelkast rusten.
Kook de stoofpeertjes zolang in de gluhwein tot ze net gaar zijn.
Haal de peertjes uit het vocht, en bindt deze bij met de aardappelmeel of maizena tot sausdikte .
Meng de cheesecake-ingrediënten door elkaar zodat er een gladde emulsie ontstaat.
Rol het deeg uit in een ronde lap, en bekleed hiermee een ingevette springvorm van 26/28cm (bakpapier op de bodem)
Giet de Cheese-mengsel over de bodem in de springvorm, en verdeel hierover de stoofperen.
Bak de taart af in een matig warme oven (150°C/160°C) in ± 50 minuten.
Als de taart klaar is, deze bestrijken met het bijgebonden stoofpeertjesvocht.
De taart laten afkoelen in de taartvorm.
Variatietip:
Smaakt ook heerlijk met appels, pruimen, perzikken, gemengd, fruit etc.