Ingrediënten:
2 kg aardappelen (geschild en in stukjes gesneden)
1 kg witlof (zeer fijn gesneden)
100 gram wortel (geraspt)
200 gram geraspte kaas
150 gram ham reepjes
200 ml Griekse yoghurt
4 teentjes knoflook (fijn gehakt)
Peper, zout, olijfolie en oregano naar smaak.
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze goed fijn.
Roer de yoghurt, peper, zout, oregano en olijfolie door de aardappelen zodat een smeuïge puree ontstaat.
Roer nu de witlof, wortel, kaas en hamreepjes door de puree, en verwarm het nog even goed door op een laag vuur.
Serveersuggestie:
Je kunt deze stamppot ook in een ovenschaal doen, bestrooien met kaas en gratineren in de oven.
Smaakt heerlijk met gegrilde kip spiesjes.
Variatietip:
Vervang de hamreepjes door casewnoten.
Voeg appelblokjes toe.