Ingredienten:
2 kg aardappelen (geschild en in stukjes gesneden)
700 gram snijbiet (fijn gesneden)
100 gram oude kaas (in kleine blokjes gesneden)
100 gram walnoten (grof gehakt)
100 gram roomboter (gebruind)
200 gram Creme fraiche
2 eetlepels mosterd
Peper/zout naar smaak
Bereidingswijze :
Kook de aardappelen gaar, en stamp deze.
Voeg de crème fraiche, mosterd, gebruinde boter en peper/zout toe.
Voeg de fijngesneden snijbiet toe, en verwarm het geheel nog even zodat de raapstelen nog een beetje slinken.
Voeg de kaasblokjes toe
Serveer de stamppot raapstelen, en garneer met de walnoten.
Serveersuggestie :
Serveer de stamppot gebakken of gestoofde vis (zalm, witvis of makreel).
Ook lekker met een knapperig uitgebakken speklapje.
Variatietip :
Voeg rookpekjes, cherry tomaten, en/of appelblokjes toe aan de stamppot.