Ingrediënten:
1,5 kg stevige aardappelen (geschild, en in blokjes gesneden).
1 kg prei (gewassen en in stukjes van 3 cm gesneden)
200 gram Chorizo (in reepjes gesneden)
2 appels (geschild en in blokjes gesneden)
Peper, zout en Italiaanse kruiden.
Bereidingswijze:
Bak de chorizo uit in een grote koekenpan/braadpan.
Kook ondertussen de aardappelblokjes tot ze net gaar zijn.
Voeg de prei toe aan de chorizo (kruiden en zout ook toevoegen), en bak dit langzaam mee tot het beetgaar is.
Voeg de appel toe, en laat nog 5 minuten mee garen.
Vermeng de aardappelen met de preimengsel (je kan het stampen, maar heel laten is mooier) , en voeg eventueel nog wat kruiden en/of zout toe.
Variatietip:
Vervang de chorizo voor noten, en voeg pesto toe.
Serveersuggestie:
Serveer deze stamppot met falafel el, of kleine gehaktballetjes.