Skip to main content

Stamppot Paksoi

By 1 augustus 2020Gerecht

Ingrediënten :

600 gram Aardappelen (geschild in blokjes gesneden)

400 gram Paksoi (gewassen, in dunne reepjes gesneden)

4 teentjes Knoflook (fijn gehakt)

1 stuks Rode paprika (in blokjes gesneden)

50 ml olijfolie

100 gram crème fraîche

peper, zout, oregano

Bereidingswijze:

Roerbak de paksoi, paprika, met knoflook in de olijfolie, tot deze beetgaar is.

Kook de aardappelen gaar, en stamp deze fijn met de stamper.

Voeg de crème fraîche, en de groentes toe aan de aardappelen, en bren op smaak met peper, zout en oregano.

Je kunt de stamppot nog in een ovenschaal verdelen, met geraspte kaas bestrooien, en gratineren in de oven.

Variatietip :

Voor extra smaak kan er wat gerookte kip in blokjes toegevoegd worden, of voor de vegetariërs gehakte cashew noten