Ingrediënten :
2 kg aardappelen geschild en in 4en gesneden
1 kg winterpeen geschild en in stukjes gesneden
500 gram ui in halve ringen gesneden
1 dikke prei in ringen gesneden
2 grote appels in stukjes gesneden
1 stuk (50 gram) gemberwortel geraspt
2 dikke eetlepels appelstroop
200 gram sour cream
Oregano,komijn,kaneel, peper en zout
Bereidingswijze :
Aardappelen in een grote pan doen, en water erbij doen tot de aardappelen net niet onder staan.
Op de aardappelen de winterpeen verdelen, daarop de ui, prei en dan de appel en gember.
De kruiden en zout naar smaak toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen, en in ongeveer 30 minuten gaar laten worden met de deksel op de pan. Daarna afgieten stampen, sour cream en appelstroop erdoor roeren.Eventueel nog wat bruine suiker toevoegen als er zure appels worden gebruikt.
Serveersuggestie:
Strooi wat cashewnoten over de stamppot