Ingrediënten:
1 kg aardappelen (geschild, in stukjes gesneden, beetgaar gekookt)
1 kg spruitjes ( schoongemaakt, beetgaar gekookt)
200 gram rookspek (reepjes of blokjes)
2 grote uien ( in blokjes gesneden)
100 gram geraspte kaas
Rozemarijn, thijm, salie, nootmuskaat, olijfolie, zout en gemalen peper naar smaak.
Bereidingswijze:
Meng de aardappelblokjes en spruitjes met wat olijfolie.
Bak de rookspek aan (niet te hard), voeg de ui toe, en laat dit langzaam bakken tot de ui glazig is.
Voeg de kruiden toe aan de ui/spekmengsel, en laat dit even meebakken.
Doe alle ingredienten in een ovenschaal , en meng dit tot alles gelijkmatig is verdeeld.
Voeg eventueel nog wat peper/zout toe .
Verdeel de kaas over het gerecht.
Bak het geheel in 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 180/200°C.
Variatietip:
Voor de Vegan variatie, vervang de spekjes door casewnoten,pinda’s en omelet. Of voeg deze toe aan de spekjesvariant voor een extra rijk gevulde spruitjesschotel.