Skip to main content

Ingrediënten:

Bladerdeegplakjes (ongeveer 6, afhankelijk van de afmeting van de taartvorm)

600 gram verse spinazie

1 rode ui (fijn gesnipperd)

3 teentjes knoflook (fijn gesnipperd)

100 ml kookroom

4 eieren

150 gram feta (verkruimeld)

4 eetlepels paneermeel

Peper/zout

 

Bereidingswijze:

Bekleed een vlaai vorm met bakpapier, en bekleed de vorm met de deeg.

Roerbak de spinazie met de ui en knoflook tot deze net gaar is, en laat deze heel goed uitlekken.

Roer de eieren en kookroom door elkaar, breng op smaak met peper en zout, en roor hierdoor de goed uitgelekte spinazie.

Doe de helft van de feta door de spinazie mengsel.

Verdeel de paneermeel over de deeg bodem, en doe de spinazie mengsel er in.

Verdeel de rest van de feta over de bovenkant van de taart, en besprenkel met wat olijfolie.

Bak de taart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bon Apetito

 

Serveersuggestie:

Eet de taart als vegetarisch hoofdgerecht, met een lekkere frisse ijsbergsla, tomaten en komkommer.

 

Variatietip:

Voeg rookpekjes, cashewnoten, tomaten, chorizo etc. toe aan de spinaziemengsel.