Skip to main content

Ingrediënten:

600 gram verse bladspinazie

500 gram ricotta

6 eieren

100 gram geraspte kaas

2 uien (fijn gesnipperd)

4 teentjes knoflook (fijn gesneden)

200 ml kookroom

Peper en zout

2 rollen bladerdeeg/hartige taartdeeg of 12 plakjes bladerdeeg. P

Bereidingswijze :

Fruit de ui met knoflook aan, voeg de spinazie beetje bij beetje toe, en roerbak deze mee, tot die beetgaar is.

Bekleed een ingevette ovenschaal met de deeg, en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Roer de Ricotta, eieren en kookroom tot een glad beslag, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer de spinazie door het beslag, en doe deze in de met deeg beklede ovenschaal.

Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

Variatietip :

Voeg noten, spekjes, ei, vis en/of gedroogde tomaten toe aan het spinazie mengsel.