Ingrediënten:
600 gram verse bladspinazie
500 gram ricotta
6 eieren
100 gram geraspte kaas
2 uien (fijn gesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijn gesneden)
200 ml kookroom
Peper en zout
2 rollen bladerdeeg/hartige taartdeeg of 12 plakjes bladerdeeg. P
Bereidingswijze :
Fruit de ui met knoflook aan, voeg de spinazie beetje bij beetje toe, en roerbak deze mee, tot die beetgaar is.
Bekleed een ingevette ovenschaal met de deeg, en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Roer de Ricotta, eieren en kookroom tot een glad beslag, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Roer de spinazie door het beslag, en doe deze in de met deeg beklede ovenschaal.
Bak de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
Variatietip :
Voeg noten, spekjes, ei, vis en/of gedroogde tomaten toe aan het spinazie mengsel.