Ingrediënten:
300 gram rijst
1 kg verse spinazie
1 verse chorizo (in plakjes gesneden)
1 ui (in blokjes gesneden)
2 tenen knoflook (geperst)
1 buisje saffraan , mespunt gemalen saffraan of 1 theelepel curcuma
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
Peper / zout
Bouillon
Bereidingswijze:
Bak in een grote braadpan de ui en chorizo licht aan in iets olijfolie.
Voeg de knoflook, rijst, saffraan, paprikapoeder en peper/zout toe, en bak dit even licht mee.
Roerbak de 1/3 van de spinazie mee.
Voeg bouillon toe tot de rijst 1 cm onder staat.
Verdeel de rest van de spinazie over de pan, en bestrooi met peper en zout.
Breng de pan aan de kook, en dek het geheel af met alluminiumfolie.
Zet de pan ongeveer20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C, of laat het geheel langzaam op een laag vuur garen, tot de rijst droog en gaar is.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Serveersuggestie:
Serveer de spinaziepaella met een zoetzure salade van komkommer, rode paprika en ui .
Variatietip:
Je kunt met allerlei vlees, en/of vissoorten variëren.
Voor een vegetarische variant kan het vlees vervangen door noten en ei .