Ingrediënten:
10 eidooiers
10 eiwitten
250 gr zachte roomboter
125 gr basterdsuiker
1 zakjes vanille suiker
100 gr tarwebloem
1 theelepels kaneel
1 theelepels kardemom
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kruidnagel
Bereidingswijze:
De oven voor verwarmen op 170 °C (alleen bovenwarmte)
Klop de zachte boter met het suiker en de vanillesuiker luchtig op.
Voeg 1 voor 1 de eidooiers door het botermengsel, en klop dit nog even good luchtig door.
Spatel de bloem door het beslag.
Klop de de eiwitten luchtig op, en spatel deze voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag over 2 kommen, en voeg aan 1 de specerijen toe.
Gebruik een springvorm met een doorsnee van 20 cm.
Doe eerst een dun laagje bruine beslag in de springvorm, en bak dit in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
Doe vervolgen en lichte laag beslag over de eerste, en doe dit steeds om en om, totdat het beslag geheel is opgebakken.
Laat de spekkoek afkoelen in de springvorm.
Serveersuggestie:
Serveer de spekkoek bij de koffie/thee , of geniet er van als dessert.
Als de spekkoek eerst wordt ingevroren, en daarna ontdooit, wordt het nog lekkerder.
Variatietip:
Je kunt met allerlei smaakstoffen (koffie, cacao,pandan, vruchten, etc) variëren om de verschillende laagjes te maken