Ingrediënten:
250 gram zachte roomboter
250 gram licht bruine basterdsuiker
250 gram gezeefde tarwebloem
5 eieren
Rasp van 1 sinaasappel
50 gram geschaafde amandelen
4 theelepels Speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, en verwarm de oven voor op 175°c.
Klop de boter,suiker en Speculaaskruiden in de keukenmachine tot deze luchtig en romig is.
Voeg op de hoogste stand, èèn voor èèn de eieren er door.
Spatel de tarwebloem luchtig door het botermengsel, tot het een glad beslag is, en roer de sinaasappel rasp er door.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal, en strijk de bovenkant glad.
Bestrooi het beslag met het amandelschaafsel.
Bak de cake in ±40 minuten af in de ionen op 175°C.
Serveersuggestie:
Smaakt heerlijk met verse slagroom.