Skip to main content

Ingrediënten:

500 gram aardappelen (geraspt)

1 rode paprika (in blokjes gesneden)

1 ui (fijn gesnipperd)

2 eieren

100 gram Chorizo of salami (in blokjes gesneden)

50 gram creme fraiche

provençaalse kruiden, peper, zout

gehakte peterselie

 

Bereidingswijze:

Vermeng alle ingrediënten (behalve de peterselie) in een beslagkom, en breng op smaak met de kruiden, peper en zout.

Maak een koekenpan met anti aanbaklaag goed heet, en doe er een flinke scheut olijfolie in.

Doe het aardappelmengsel in de koekenpan, zet het vuur laag en doe der een deksel op.

Laat het ongeveer 10 minuten langzaam gaar worden, tot de bovenkant een beetje begint te stollen.

Draai met behulp van een bord, of platte deksel de tortilla om, en laat deze zijde nog ongeveer 10 minuten gaar en mooi bruin worden.

Snij de tortilla im punten, en serveer met vers gehakte peterselie.

 

Serveersuggestie:

Heerlijk met gegrilde sardines, en gemengde sla met rucola.