Skip to main content

1 limoen(geperst, en de helft van de schil geraspt)

2 teentjes knoflook

3 cm gember (vers)

1 kurkuma (vers), of 1 theelepel gemalen.

1 rode ui

1 eetlepel tomatenpuree

1 stengel citroengras, vers, in stukjes gesneden), of 1 theelepel gemalen sereh)

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel sesamolie

4 takjes met blad Basilicum

1 theelepel bruine suiker

1theeleepel gemalen koreander zaad

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de blender, en mix zolang tot er een gladde pasta ontstaat. Of mix alles met de staafmixer tot een gladde pasta. Als het niet goed wil mixen, omdat het te droog is, voeg dan nog wat zonnebloemolie toe.

Basisrecept Curry:

Je kunt voor een curry veel verschillende vlees, vis, en groente soorten gebruiken.

Bijvoorbeeld: kip, garnalen, tofu, courgette, tomaten, bloemkool, komkommer, tauge, sperziebonen, zoete aardappel, ei, aardappel, wortel, etc.

Je kunt ook vaak wel je restjes erin kwijt.

Voor het bereiden van een Curry, bak het vlees aan, bak de harde groentes eerst mee, en daarna de zachtere wat sneller gaar is. Doe 3 á 4 eetlepels van de Curry Pasta bij het mengsel, en bak dit even mee. Blus af met cocosmelk en eventueel wat bouillon, en laat dit even doorsudderen tot alles beetgaar is.

Serveersuggestie:

Serveer de curry met rijst, en een frisse salade