Skip to main content

Ingrediënten:

5 kippendij

3 puntpaprika’s ( in blokjes gesneden) 

2 venkelknollen ( in reepjes gesneden) 

250 gram sperziebonen (gepunt en gehalveerd) 

2 uien ( in blokjes gesneden) 

4 teentjes knoflook ( fijn gesneden) 

1 blikje kokosmelk 

250 ml kippenbouillon

1 blikje tomatenpuree

Rode peper (fijn gesneden) naar smaak

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kerriepoeder 

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel kruidnagel

1/2 theelepel nootmuskaat 

Zout naar smaak 
Bereidingswijze:
Marineer de kippendij met de droge kruiden, knoflook, tomatenpuree, zout en een scheut olie. Minimaal 1 uur.

Bak de kip aan in een braadpan.

Voeg de puntpaprika, venkel, sperziebonen en ui toe aan de kip en bak dit even mee.

Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Het geheel aan de kook brengen, en onder af en toe roeren in 60 minuten zachtjes laten gaar smoren. Eventueel nog wat zout toevoegen. 
Serveersuggestie:

Serveren met witte rijst,  of noodles.