Ingrediënten:
5 kippendij
3 puntpaprika’s ( in blokjes gesneden)
2 venkelknollen ( in reepjes gesneden)
250 gram sperziebonen (gepunt en gehalveerd)
2 uien ( in blokjes gesneden)
4 teentjes knoflook ( fijn gesneden)
1 blikje kokosmelk
250 ml kippenbouillon
1 blikje tomatenpuree
Rode peper (fijn gesneden) naar smaak
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel nootmuskaat
Zout naar smaak
Bereidingswijze:
Marineer de kippendij met de droge kruiden, knoflook, tomatenpuree, zout en een scheut olie. Minimaal 1 uur.
Bak de kip aan in een braadpan.
Voeg de puntpaprika, venkel, sperziebonen en ui toe aan de kip en bak dit even mee.
Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe. Het geheel aan de kook brengen, en onder af en toe roeren in 60 minuten zachtjes laten gaar smoren. Eventueel nog wat zout toevoegen.
Serveersuggestie:
Serveren met witte rijst, of noodles.