Skip to main content

Ingrediënten deeg:

450 gram tarwebloem (of spelt)

275 ml lauwe melk.

30 gram margarine

30 gram roomboter

15 gram suiker

1 zakje (9 gram) gedroogde gist

1/2 losgeklopt ei

9 gram  zout

Ingrediënten vulling:

2 grote (300 gram) rode uien (fijn gesnipperd)

150 gram smeerbare roomkaas

1 eetlepel grove mosterd

Peper/zout

Bereidingswijze :

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine, en maak er een soepel deeg van. Of kneed alles tot een soepel deeg met de hand.

2. Maak een gladde deegbal en zet het in een kom afgedekt weg op een warme plek, en laat het 45 minuten rijzen.

3. Klop/kneed alle lucht uit het deeg, en rol het uit tot een grote rechthoek van ± 40×30 cm.

4. Meng de mosterd met roomkaas, en besmeer hier de deegplak mee.

5. Verdeel de uien gelijkmatig over het deeg, en bestrooi het geheel met peper en zout.

6. Rol de deegplak op tot een rol, verdeel het in in 16 stukken, leg deze op een bakplaat met bakpapier, en bestrijk ze met wat olijfolie.

7. Zet de broodjes afgedekt weg op een warme plek om nog eens 45 minuten te rijzen (dit kan ook in de oven op 30°C met een bakje warm water onderin).

8. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 230 °C in ongeveer 15 minuten.

Variatietip :

Je kunt de vulling aanpassen, door er bijvoorbeeld gebakken spekjes, gerookte zalm, hamreepjes of casew noten aan de toevoegen.