Ingrediënten:
200 gram bruine bonen.
200 gram witte bonen
200 gram kidney bonen
200 gram rode linzen
700 gram boerensoepgroente
4 liter bouillon
1 blikje tomatenpuree
1 verse worst(gekookt en in plakjes gesneden)
500 gram speklappen(gekookt en in blokjes gesneden)
Knoflook, peper, zout, rode peper(of sambal), chilipoeder
Peterselie, bladselderij
Bereidingswijze:
Alle bonen wassen, en 24 uur in de week zetten.
De bonen opzetten met de bouillon(weekwater, vocht van het vlees, en bouillon(poeder))
2/3 van de groente en het vlees toevoegen, en naar smaak de kruiden toevoegen.
Na 30 minuten de tomatenpuree toevoegen.
On de af en toe roeren, de soep in ongeveer 2 uur gaar laten worden.
Als de bonensoep gaar is, de rode linzen en de rest van de groente toevoegen, en nog 10 minuten door laten koken.
Eventueel wat afslappen met bouillon als de soep te dik is.
Afgarneren met peterselie en selderij.
Serveersuggestie:
Serveer de soep met een verse rustieke stokbrood.