Skip to main content

Ingrediënten: 

1 kg aardappelen (beetgaar gekookt en in stukjes gesneden) 

300 ml bouillon 

300 ml melk

250 ml kookroom

100 ml witte wijn

200 gram geraspte kaas

1 bosje dille (fijn gesneden)

1 rode ui (fijn gesnipperd) 

Allesbinder of roux

Peper en zout 

Bereidingswijze

Fruit de ui licht aan met iets boter.

Afblussen met witte wijn.

Bouillon, melk, en kookroom toevoegen,  en aan de kook brengen, en afbinden met allesbinder of roux op sausdikte.

Op smaak brengen met peper en zout.

De dille toevoegen. 

De saus en de aardappel met elkaar vermengen,  en gelijkmatig in een ovenschaal verdelen, en bestrooien met de kaas.

De aardappelschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C afbakken in ±25 minuten. 

Serveersuggestie :

Heerlijk bij vis, en gemengde ijsbergsla.