Ingrediënten:
1 kg aardappelen (beetgaar gekookt en in stukjes gesneden)
300 ml bouillon
300 ml melk
250 ml kookroom
100 ml witte wijn
200 gram geraspte kaas
1 bosje dille (fijn gesneden)
1 rode ui (fijn gesnipperd)
Allesbinder of roux
Peper en zout
Bereidingswijze:
Fruit de ui licht aan met iets boter.
Afblussen met witte wijn.
Bouillon, melk, en kookroom toevoegen, en aan de kook brengen, en afbinden met allesbinder of roux op sausdikte.
Op smaak brengen met peper en zout.
De dille toevoegen.
De saus en de aardappel met elkaar vermengen, en gelijkmatig in een ovenschaal verdelen, en bestrooien met de kaas.
De aardappelschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C afbakken in ±25 minuten.
Serveersuggestie :
Heerlijk bij vis, en gemengde ijsbergsla.