Skip to main content

Ingredienten: 

400 gram kippendij (in reepjes gesneden)

150 gram broccoli (in roosjes en geblancheerd)

150 gram bloemkool (in roosjes en geblancheerd)

150 gram wortel (in plakjes gesneden en geblancheerd)

1 ui (fijn gesnipperd)

200 ml bouillon

200 ml pindasaus

4 hardgekookte eieren

Ketjap, sambal, limoensap, slaolie en zout.

Bereidingswijze:

Kip 2 uur marineren met wat ketjap, sambal, limoensap, slaolie en zout.

Kip aanbakken in iets olie tot het mooi bruin van kleur is.

De ui mee fruiten, en de groentes toevoegen, en even even meebakken.

Het geheel afblussen met de bouillon, en de pindasaus toevoegen.

Even laten inkoken, en eventueel nog wat ketjap en sambal toevoegen.

Garneren met 1 hardgekookt ei in stukjes of partjes.

 

Tip: 

Gebruik voor het gemak de kant en klare groentemix (bloemkool, broccoli, wortel) uit de diepvries van de supermarkt.

 

Serveersuggestie: 

Serveren met witte rijst, en kroepoek.