Ingredienten :
Deeg:
300 gram tarwebloem
150 gram boter (in blokjes gesneden)
1 ei
1/2 theepel zout
3 eetlepels koud watwr
Vulling:
500 gram snijbiet (in repen gesneden)
1 rode paprika (in repen gesneden)
1 ui (fijn gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
100 gram witte kaas (bv. Feta)
100 gram cashewnoten (gehakt)
200 ml room
2 eieren
Peper, zout, oregano, rozemarijn
Bereidingswijze :
Doe alle deeg ingrediënten in een kom, kneed hier een soepel deeg van, en leg het minimaal 30.minuten te rusten in de koelkast.
Bak de ui, knoflook, paprika en snijbiet met de kruiden&zout (naar smaak) aan in een (wok)pan.
Laat groentemengsel uitlekken in een vergiet.
Rol het deeg egaal uit, en beleg hiermee de quiche- of springvorm.
Verdeel de groentevulling over de bodem van van de bakvorm.
Verdeel de cashewnoten en kaas over de groentevulling.
Meng de eieren en het room, en breng op smaak met zout en peper
Giet het roommengsel over de groentemengsel.
Bak de quiche in 30 minuten af in een oven van 200°C
Variatietip :
Voeg spekjes of zalm toe aan de vulling.