Ingrediënten:
Deeg:
300 gram bloem
150 gram boter (in blokjes gesneden)
1 ei
2 á 3 eetlepels koud water
1/2 theelepel zout
Vulling:
200 gr geraspte kaas
100 rookspekreepjes (uitgebakken)
2 broccoli stronken (in roosjes gesneden en geblancheerd)
1 rookworst (in plakjes gesneden)
4 eieren
250 ml kookroom
Peper&zout
Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, ei, water en zout. Laat deze in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C°
Rol het deeg uit tot ±1/2cm dik, en leg het in de springvorm (26/28 cm).
Verdeel de broccoli, de rookworst en de spekjes in de taartvorm.
Klop de eieren, kookroom, peper, zout en provençaalse kruiden goed door elkaar en schenk het over de broccoli mengsel.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
Bak de taart af (45 minuten) in het midden van de oven.
Variatietip:
Gebruik in plaats van zelfgemaakte deeg, kant en klare bladerdeeg.
Vervang de rookworst door noten.
Voeg kruidenkaas toe aan het room/ei mengsel toe.