Skip to main content

Ingrediënten:

Deeg:

300 gram bloem

150 gram boter (in blokjes gesneden)

1 ei

2 á 3 eetlepels koud water

1/2 theelepel zout

Vulling:

200 gr geraspte kaas

100 rookspekreepjes (uitgebakken)

2 broccoli stronken (in roosjes gesneden en geblancheerd)

1 rookworst (in plakjes gesneden)

4 eieren

250 ml kookroom

Peper&zout

Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, ei, water en zout. Laat deze in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C°

Rol het deeg uit tot ±1/2cm dik, en leg het in de springvorm (26/28 cm).

Verdeel de broccoli, de rookworst en de spekjes in de taartvorm.

Klop de eieren, kookroom, peper, zout en provençaalse kruiden goed door elkaar en schenk het over de broccoli mengsel.

Bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Bak de taart af (45 minuten) in het midden van de oven.

Variatietip:

Gebruik in plaats van zelfgemaakte deeg, kant en klare bladerdeeg.

Vervang de rookworst door noten.

Voeg kruidenkaas toe aan het room/ei mengsel toe.