Skip to main content

Ingrediënten :

2 courgettes (in de lengte met kaasschaaf gesneden plakken)

8 plakjes bladerdeeg

6 eieren

150 ml Griekse yoghurt

150 gram geraspte oude kaas

2 teentjes knoflook (fijn gehakt)

1 rode ui (gesnipperd)

Bieslook ( gesneden)

Rozemarijn (gehakt)

Peper/zout naar smaak

Olijfolie

Paneermeel

Bereidingswijze :

Vet een springvorm in met wat olijfolie.

Bekleed een springvorm met de plakjes bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem, en bestrooi met paneermeel.

Leg de courgettelinten als een spiraal in de springvorm, begin in het midden, zodat er een roos ontstaat.

Meng de eieren, yoghurt, kaas, ui, knoflook, rozemarijn, bieslook, peper en zout goed door elkaar, en verdeel dit over de courgettes.

Besprenkel met wat olijfolie.

Bak de taart in 45 tot 55 minuten af in een voorverwarmde oven van 195°C

Variatietip :

Drapeer wat gerookte zalmsnippers of rookspek tussen de courgette linten.

Doe ipv geraspte kaas, brie repen tussen de courgette linten, en bestrooi met cashew noten.