Ingrediënten:
Deeg:
250 gram roomboter (in blokjes gesneden)
400 gram tarwebloem
200 gram lichte basterdsuiker
1 ei
1 mespuntje zout
Vulling:
1 kg gehalveerde ontpitte pruimen
200 gram lichte basterdsuiker
2 theelepels kaneel
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten van het deeg in een beslagkom, en meng het tot een mooie gladde deeg ontstaat. Laat de deeg afgedekt met folie een 1/2 rusten in de koelkast.
Meng de suiker en kaneel door de pruimen.
Haal 2/3 van het deeg, en kneed dit soepel zodat het goed uitgerold kan worden.
Gebruik een vlaai- of springvorm.
Rol het deeg tot de gewenste grootte uit, en bekleed de vorm hiermee.
Verdeel de pruimenmengsel in de vorm.
Doe bij het overgebleven deeg een eetlepel tarwebloem, en maak hiervan met de handen kruimels.
Strooi de deeg kruimels gelijkmatig over het pruimenmengsel.
Bak de vlaai in 40 Minuten af op 190°C.
Serveersugestie:
Serveer de taart met verse slagroom, en/of vanillesaus.