Pronkebonensoep.
Ingrediënten:
500 gr pronkebonen / reuze limanonen
± 2,5 liter water
2 uien
500 gr Gemengde soepgroenten
± 4 vleesbouillon blokjes
1 verse worst
400 gr hamschijf
4 speklappen
1 bosje bladselderij
Peper/zout/thijm/oregano naar smaak toevoegen.
Bereidingswijze.
1. De bonen wassen, en 24 uur laten weken in 2,5 liter water.
2. Bonen opzetten te koken in het weekwater.
3. Bouillon blokjes en kruiden toevoegen.
4. Na 1 uur koken, de hamschijven, speklappen en worst toevoegen.
5. Na 2 uur de gemengde groente en ui toevoegen.
5. Als het vlees gaar is, deze ui de soep halen, iets aflaten koelen, in stukjes snijden, en weer bij de soep doen.
6. Na 3 à 4 uur is de soep klaar.
7. Voor het serveren nog de vers gesneden bladselderij toevoegen..
8. Serveersuggestie: heerlijk met verse stokbrood, roggebrood of zuurdesem brood.