Skip to main content

Ingredienten:

Bladerdeeg of hartige taartdeeg

1 kg prei (gewassen, in 1 cm gesneden)

2 zoetzure appels (geschild en in blokjes van 1 cm gesneden)

3 eetlepels grove mosterd

3 eetlepels Creme fraiche

3 eieren

2 uien (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (geperst)

300 gram Varkensreepjes

Peper/zout/oregano

200 gram geraspte kaas (pecorino of een andere pittige kaas)

Bereidingswijze:

1, bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier, en daarna met het deeg.

2, bak de varkensreepjes aan en voeg vervolgens de ui, prei, knoflook, kruiden en zout toe, en bak het geheel nog even goed aan.

3, meng de mosterd door het preimengsel, en doe het geheel in de ovenschaal/taartvorm.

4. klop de eieren, met de crème fraiche en melk los en giet deze over het preimengsel.

5. bestrooi het geheel met de kaas, en bak de taart in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Variatietip:

Vervang de appel door ananas, de varkensreepjes door vis of noten, of de mosterd door kerrie.