Skip to main content

Ingrediënten :

300 gram kippendij (in blokjes gesneden)

1 rode ui (grof gesnipperd)

1 rode paprika (in blokjes gesneden)

1 winterpeen (in 1/2 schijfjes gesneden)

100 gram sperziebonen (gehalveerd en geblanceerd)

200 gram bimi (gehalveerd)

4 tenen knoflook (grof gehakt)

1 theelepel gerookte paprikapoeder

Oregano, peper en zout.

1 potje tappenade van zongedroogde tomaten

200 ml kippenbouillon

Bereidingswijze :

Fruit de knoflook, en ui langzaam aan in wat olijfolie.

Voeg de kip en kruiden toe, en bak dit ongeveer 10 minuten langzaam aan.

Voeg de rest van de groentes toe, en bak dit 5 minuten mee.

Voeg de tappenade en bouillon toe, breng het aan de kook, en laat het nog 10 minuten zachtjes door sudderen, tof de helft van het vocht verdampt is.

Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveersugestie :

Serveer de Pollo Guisado met rijst, pasta of bulgur.

Variatietip :

Vervang de kip door noten.

De groentes kunnen naar eigen inzicht worden vervangen door andere soorten.

Gebruik in plaats van tappenade een woksaus, en je hebt een oosters gerecht.