Ingrediënten:
2,5 liter bouillon
250 gram rode linzen (gewassen)
500 gram gemengde soepgroenten
2 rode uien ( fijn gesneden)
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 rode peper (fijn gesneden)
Provençaalse kruiden
Verse Koreander (fijn gesneden)
Peper en zout
Bereidingswijze:
Fruit de uien, knoflook en rode peper aan in iets olijfolie, en voeg de kruiden toe.
Voeg de linzen en het bouillon toe, en breng aan de kook.
Voeg de soepgroenten toe, en laat het geheel in ongeveer 45 minuten langzaam koken tot de linzen goed gaar zijn, en de soep gebonden is.
Voeg eventueel nog wat peper en zout voor de smaak toe.
Serveren met verse Koreander.
Variatietip:
Kook eerst een verse worst, en wat speklappen, en snijden deze door de soep ( het vocht kan als bouillon worden gebruikt)