Recept voor 8 á 10 personen
Ingrediënten:
1 kg rijst (grote droge korrel, en gewassen)
250 gram chorizo (in blokjes gesneden)
16 drumsticks (gemarineerd)
2 uien (in blokjes gesneden)
500 gram sperziebonen ( in stukjes geblancheerd)
6 tenen knoflook (gepest)
1 blik tomatenblokjes
2 rode paprika’s (in blokjes gesneden)
2 liter groente- of kippenbouillon
0,5 liter droge witte wijn
1 bosje verse basilicum
1 theelepel `curcuma of een beste pluk saffraan (lekker, maar erg duur)
peper, zout, paprikapoeder, olijfolie
Bereidingswijze:
Bak in een paella pan met olijfolie de kip goed aan tot deze bijna gaar is, en haal deze even uit de pan.
Bak de chorizo, ui, paprika, knoflook en sperziebonen vervolgens aan tot de paprika enigszins zacht wordt.
Voeg de rijst toe, en bak deze 5 minuten mee.
Afblussen met witte wijn, en deze iets laten inkoken.
De kruiden (peper, zout, paprikapoeder,Provençaalse kruiden, curcuma), bouillon en tomatenstukjes toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen, even doorroeren en de drumsticks er bovenop leggen.
De pan afdekken, en in ongeveer 20 minuten gaar laten worden.
Afgarneren met verse basilicum.
Variatietip:
Voor de echte Spaanse beleving voeg je de laatste 5 minuten verse mosselen, garnalen, en inktvisjes toe.
Bereidingstip:
Het gerecht kan ook in een grote braadslee in de oven, of grote hapjespan op het fornuis bereidt worden.