Ingrediënten:

350 gram kipfilet of kippendij (in blokjes gesneden)

200 gram Orzo (pasta in de vorm van rijstkorrels)

600 ml bouillon

1 ui (in halve ringen gesneden)

1 courgette (in blokjes gesneden)

100 gram cherrytomaten (doormidden gesneden)

100 gram gedroogde abrikozen (doormidden gesneden)

50 gram tomatenpuree

1 teentje knoflook (fijn gesneden)

1/2 citroen ( uitgeperste)

Naar smaak, een kruidenmengsel van: peper, zout, komijn, cayenne peper, kaneel en nootmuskaat.

3 eetlepels geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

Marineer de kip met de kruiden een beetje olie.

Bak de kip aan in een grote pan, en voeg de uienringen toe.

Voeg de tomatenpuree, en bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook, en voeg al roerend de Orzo toe.

Voeg na 5 minuten koken de courgette, en de gedroogde abrikozen toe, en laat dit ook weer al roerend ± mee koken.

Als het meeste vocht is opgenomen na ± 5 minuten de cherrytomaten toevoegen, en nog even doorverwarmen.

Serveer de Orzo met de geroosterde amandelen.

Serveersuggestie:

Lekker met knapperige ijsbergsla

Variatietip:

Je kunt voor dit gerecht in plaats van Orzo ook rijst gebruiken.