Ingrediënten:
1 kg tarwebloem
1 liter lauwe melk
80 gram verse gist / 3 zakje gedroogde gist
80 gram zachte boter
2 eieren
40 gram suiker
40 gram citroenrasp
Snufje zout
Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een kom.
Los het gist, en suiker op in wat lauwe melk.
Zeef de bloem in een kom, en doe het zout erbij. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe de eieren, zachte boter, citroenrasp en melk in het kruiltje, en roer van het midden uit naar buiten, tot er een glad deeg ontstaat.
Bedek het met een vochtige doek, en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen.
Sla na 30 minuten het deeg terug, zodat het lucht eruit is, en zet het nogmaals 30 minuten weg te rijzen
Vorm de bollen met 2 lepels of een ijsknijper, en houd deze eerst in het hete olie, en verdeel dan het deeg.
Bak de oliebollen in zonnebloem- of arrachide olie met een temperatuur van 180°c gouddbruin en gaar in 5 á 6 minuten
Serveren met poedersuiker.
Variatietip:
Voeg krenten, rozijnen, appel etc. naar eigen fantasie aan het deeg toe