Ingrediënten :
50 gr boter
60 gr bloem
2 eetlepels grove mosterd
1 eetlepel Franse mosterd
1,2 liter kippen- of groentebouillon
1 sjalot (fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijn gesneden of geperst)
125 gr rookspek reepjes of blokjes (gebakken)
1 prei ( fijn gesneden)
peterselie (fijn gehakt)
200 ml slagroom, of kookroom
peper, zout.
Bereidingswijze :
Boter smelten, de sjalot en knoflook zachtjes glazig bakken, dan de bloem toevoegen en dit lanzaam garen in ong. 10 minuten.
De roux iets laten afkoelen, bouillon toevoegen en gladroeren. (of gebruik kant en klare roux).
De soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes door laten koken.
Mosterd en kookroom toevoegen.
Breng de soep op smaak met eventueel wat extra mosterd, peper en zout
De spekjes toevoegen, de soep verdelen in soepkommen, en afgarneren met de fijne prei ringetjes, en gehakte peterselie.
Serveersuggestie:
Heerlijk met desembrood en salade.