Ingrediënten:
1 kg pompoen (geschild, in blokken gesneden)
1 ui (grof gesneden)
75 gram grove mosterd
50 gram verse gember (grof gesneden)
2 teentjes knoflook (geplet)
750 ml kippenbouillon
250 ml kookroom
50 gram rucola (fijn gesneden)
1/2 rode paprika (in blokjes gesneden)
1/2 eetlepel lichte basterdsuiker
scheut olijfolie
Provençaalse kruiden
peper en zout
Bereidingswijze:
Meng de pompoen, ui, knoflook, gember, peper en zout met wat olijfolie en verdeel dit op een bakplaat.
Bak de pompoenmengsel in de oven op 200℃ in 30 minuten gaar, en voeg het toe aan een pan met de kippenbouillon.
Mix de pompoenmengsel met een staafmixer of blender goed glad (ga het eventueel zeven)
Breng de soep aan de kook, voeg de mosterd, suiker en kookroom toe.
Bind de soep eventueel bij met allesbinder, en breng op smaak met peper, zout.
Voeg als laatste de rucola en paprika toe.
Serveersuggestie:
Serveer de soep met desembrood en kruiden roomkaas.
Variatietip:
Voeg gebakken rookspekjes toe aan de soep.