Ingrediënten :
500 gram kipdij (in reepjes gesneden)
4 paprika’s (in reepjes gesneden)
2 rode uien (in halve ringen gesneden)
4 teentje knoflook (in plakjes gesneden)
250 gram kidneybonen (blik uitgelekt & afgespoeld)
100 gram mais
150 gram geraspte kaas (bij voorkeur Cheddar)
Paprikapoeder
Chili flakes
Oregano
Komijn (gemalen)
Peper/zout
Olijfolie
Bereidingswijze :
Doe de kip, kip, paprika, ui en knoflook op een ingevette bakplaat.
Doe er de kruiden naar smaak bij, een scheut olijfolie, meng alles doorelkaar, en verdeel over de bakplaat.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C en bak dit ongeveer 20 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven, en verdeel de kidneybonen, mais en tortillachips over de bakplaat en bestrooi met de cheddar.
Bak het geheel nog 10 minuten in de oven.
¡Que aproveche!
Serveersuggestie:
Serveer deze traybake met zure room, guacamole en ijsbergsla
Variatietip:
Vervang de kip door cashew noten, gamba’s, zeevruchten of vis (of maak hier een mix van)