Ingrediënten :
Deeg:
300 gram bloem
150 gram boter (in blokjes gesneden)
1 ei
2 á 3 eetlepels koud water
1/2 theelepel zout
Vulling:
400 gram mager rundergehakt
2 rode paprika’s (in blokjes gesneden)
2 groene paprika’s (in blokjes gesneden)
2 rode uien (in blokjes gesneden)
300 gram mais ( blik)
6 eieren
250 gram crème fraiche
200 gram geraspte kaas
Mexicaanse kruidenmix
bereidingswijze:
Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, ei, water en zout. Laat deze in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 C°
Rol het deeg uit tot ±1/2cm dik, en leg het in de springvorm (26/28 cm).
Gehakt rul bakken, ui en paprika meebakken, en mais toevoegen.
Mais toevoegen aan het gehakt mengel toevoegen en op smaak brengen met de Mexicaanse kruiden.
Laat het gehakt mengsel uitlekken, en verdeel het in de springvorm.
Klop de eieren met de crème fraiche tot een glad mengsel (voeg eventueel nog wat kruiden/zout toe en verdeel dit over het gehaktmengsel.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas, en bak hem af in ongeveer 45 minuten op 180 C°.
Serveersugestie:
Serveer de quiche met zure room, guacamole, tacosaus en sla. En natuurlijk tortilla chips.
Variatietip:
Gebruik in plaats van rundergehakt, kippengehakt of vege gehakt.