Ingrediënten:
25o gram mascarpone
250 gram Turkse yoghurt of milde kwark
200 ml slagroom (opgeklopt)
75 gram pistache noten (fijn gehakt)
100 gram speculaas of Bastogne koeken (verkruimeld)
1 theelepel gemalen kardemom
250 gram gekookte stoofperen (in blokjes gesneden)
75 gram suiker
1 eetlepel vanille extract
sap van een halve citroen
Bereidingswijze;
Vermeng de mascarpone met de yoghurt tot een gladde emulsie.
Roer de kardemom, pistache noten, suiker, citroensap, en vanille extract door het mascarpone mengsel.
Roer de opgeklopte slagroom luchtig door het mascarpone mengsel,
Serveer het dessert in een glas als volgt: laagje koekkruimels, laagje mascarpone, laagje stoofperen en herhaal dit nog eens.
Serveersuggestie:
Garneer de glaasjes met nog een toef slagroom, pistache noten en chocoladekrullen.