Ingrediënten :
2 liter bouillon (kookvocht van de speklappen en verse worst)
250 gram linzen
200 gram soepgroenten
2 grote aardappelen (geschild, in blokjes gesneden)
100 gram gekookte verse worst (in plakjes gesneden)
1 speklap gekookt ( in blokjes gesneden)
2 uien ( in blokjes gesneden)
1 prei (in ringen gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
Peper/ zout
Bereidingswijze :
Was de linzen, zet ze op met de bouillon en breng het aan de kook
Voeg de ui toe, en na 1 uur de soepgroenten, aardappel, spek en prei toe.
Laat dit nog een uur koken, voeg de tomatenpuree toe, en breng op smaak met peper en zout, en eventueel een bouillonblokje.
Nog 10 minuten door laten frekken, en daarna Serveren..
Serveersuggestie :
Serveer de soep met donker meergranen brood en roomkaas.