Ingrediënten:
500 gram magere kwark
50 ml limoensap ( 2 á 3 limoenen)
100 gram witte basterdsuiker
8 gram verse basilicum (fijn gesneden)
100 gram verse aardbeien (in stukjes gesneden)
3 stuks bastognekoeken (verkruimeld)
balsamico creme
Bereidingswijze:
Klop de kwark met de suiker en limoensap luchtig.
Basilicum zeer fijn snijden en door de kwark mengen.
Was de aardbeien en snij deze in stukjes.
Verkruimel de bastogne koeken en verdeel deze over 5 á 6 glazen.
Verdeel de aardbeien stukjes over de kruimels in de glazen, en doe hierover iets balsamico crème.Schep vervolgens de limoenkwark in de glazen.
Afgarneren met wat geraspte limoenschil.
Info:
Dit dessert is in 2012 bekroond met de “Gouden Dessertlepel” van Campina, voor “Het beste menu van de zorg”
http://www.distrivers.nl/hetbestemenuvandezorg
Created by Stef Oost & Yvonne Keyner.