Ingrediënten:
Ongeveer 14 lasagnebladen (afhankelijk van de afmeting ovenschaal)
500 gram rundergehakt
1 grote ui (fijn gesnipperd)
500 gram groente macedoine (of andere gemengde groente)
1/2 bol knoflook (gehakt of geperst)
250 ml bouillon
1 blik tomatenstukjes
1 blikje tomatenpuree
1 bosje basilicum (fijn gesneden)
Italiaanse kruiden (naar smaak)
Peper & zout (naar smaak)
400 ml melk
Maïzena
200 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Tomatensaus:
Gehakt rul bakken, met de ui, knoflook, Italiaanse kruiden, peper & zout.
Groente macedoine toevoegen, en afblussen met de bouillon.
Het geheel aan de kook brengen, de tomatenblokjes en tomatenpuree toevoegen, en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
Bechamelsaus:
De melk aan de kook brengen, en afbinden met maïzena of allesbinder tot een dikke saus.
Saus op smaak brengen met basilicum, Italiaanse kruiden, peper & zout.
Lasagne:
Vet de ovenschaal in, en doe een dun laagje tomatensaus onderin.
Leg een eerste laag lasagnebladen op de saus, en doe hier 1/3 van de tomatensaus op. Daarna dit nog 2 keer herhalen. (leg de lagen lasagnebladen om en om).
De bechamelsaus over de laatste laag tomatensaus verdelen, en bestrooien met de geraspte kaas.
De lasagne 30 minuten afbakken in de oven op 190°C
Serveersugestie:
Serveer de lasagne met lekkere crispy ijsbergsla.
Tip:
Je kunt de lasagne nog beleggen met verse tomaat en basilicum (voor een mooie presentatie) voor dat je er de kaas op doet.