Ingrediënten:
500 gr kipfilet of kippedijen in blokjes gesneden
2 rode uien in halve ringen gesneden
1/2 fles witte wijn
200 ml Slagroom
200 ml kippenbouillon
50 gr zwarte olijvenplakjes
Oregano, basilicum, peper, zout
4 eetlepels Olijfolie
2 tenen knoflook fijn gesneden
Allesbinder.
Bereidingswijze:
De kip een dag van tevoren marineren met de kruiden, zout, de helft van de witte wijn, uien, olijfolie en knoflook.
De kip mengsel op hoog vuur aanbakken, en afblussen met de rest van de wijn.
De slagroom en bouillon toevoegen, en iets in laten koken.
Olijvenplakjes toevoegen, en op smaak maken met peper en zout.
Licht bijbinden met Allesbinder.
Afgarneren met verse basilicum.
Serveersuggestie:
Heerlijk met tortellini gevuld met kaas, Italiaanse groentemix, ruccola.