Skip to main content

Ingrediënten:

Deeg:

150 gram koude boter (in blokjes gesneden)

50 gram suiker

2 ei dooiers

150 gram tarwebloem (gezeefd)

1/2 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel zout

Vulling:

250 gram suiker

125 gram boter

4 eieren

1000 gram kwark

1 zakje vanillesuiker

65 gram griesmeel

1 theelepel bakpoeder

Citroensap

Bereidingswijze:

Deeg:

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een glad deeg.

Leg het deeg 30 minuten (in plastic folie) in de koelkast te rusten.

Vet de springvorm (26/28 cm) in met boter, en bestrooi met iets giesmeel.

Rol het deeg uit, en bekleed de bodem van de bakvorm ermee.

Bak deze 15 minuten op 200 °C en zet de oven hierna op 175 °C.

Vulling:

Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.

Klop de eieren er 1 voor 1 door.

Roer de kwark, griesmeel, bakpoeder en citroensap erdoor tot een mooie gladde beslag.

Taart:

Doe het kwarkmengsel in de bakvorm op de voorgebakken bodem.

Bak het geheel af (60 minuten) in het midden van de oven op 175° C

Laat de taart afkoelen in de springvorm.

Variatietip :

Voeg fruit en/of andere smaakstoffen toe aan het kwarkmengsel. Bijvoorbeeld appelstukjes, gember en limoensap/rasp. Noten, chocolade etc.etc.