Ingrediënten:
Deeg:
150 gram koude boter (in blokjes gesneden)
50 gram suiker
2 ei dooiers
150 gram tarwebloem (gezeefd)
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
Vulling:
250 gram suiker
125 gram boter
4 eieren
1000 gram kwark
1 zakje vanillesuiker
65 gram griesmeel
1 theelepel bakpoeder
Citroensap
Bereidingswijze:
Deeg:
Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een glad deeg.
Leg het deeg 30 minuten (in plastic folie) in de koelkast te rusten.
Vet de springvorm (26/28 cm) in met boter, en bestrooi met iets giesmeel.
Rol het deeg uit, en bekleed de bodem van de bakvorm ermee.
Bak deze 15 minuten op 200 °C en zet de oven hierna op 175 °C.
Vulling:
Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.
Roer de kwark, griesmeel, bakpoeder en citroensap erdoor tot een mooie gladde beslag.
Taart:
Doe het kwarkmengsel in de bakvorm op de voorgebakken bodem.
Bak het geheel af (60 minuten) in het midden van de oven op 175° C
Laat de taart afkoelen in de springvorm.
Variatietip :
Voeg fruit en/of andere smaakstoffen toe aan het kwarkmengsel. Bijvoorbeeld appelstukjes, gember en limoensap/rasp. Noten, chocolade etc.etc.