Ingrediënten :
2 potten kapucijners (±800 gram)
500 gram gekruide Groninger Met
4 rode puntpaprika’s (in blokjes gesneden)
2 rode uien (in blokjes gesneden)
400 gram vet spek blokjes (uitgebakken)
200 gram geraspte kaas
Peper, salie, rozemarijn (naar smaak)
Bereidingswijze :
Bak de Groninger Met aan, bak de ui en puntpaprika mee.
Verwarm de kapucijners.
Men de afgegoten kapucijners met het vleesmengel, peper, salie en rozemarijn.
Doe het geheel in een ovenschaal, en strooi hierover de geraspte kaas en de uitgebakken spekjes.
Zet de ovenschaal in de oven onder de grill, en gratineer de kaas.
Eet smakelijk.
Serveersuggestie:
Serveer deze kapucijner schotel met sla en crème fraiche.
Variatietip:
Gebruik in plaats van Groninger Met kip gehakt, en vervang de spekjes door chorizo blokjes.